De Bruyne: "Heb Mourinho maar twee keer gesproken"

Kevin De Bruyne had bij Chelsea, zoals al bekend was, geen goede band met José Mourinho. Dat maakt hij nog maar eens duidelijk in een interview.

In gesprek met de BBC laat De Bruyne weten hoe afstandelijk zijn band met Mourinho was. "Ik heb maar twee keer met hem gesproken. Eerst toen ik Chelsea in de zomer wilde verlaten voor Borussia Dortmund. Daarna toen ik in januari zei dat ik wilde vertrekken om ergens aan spelen toe te komen."

De Bruyne stond tussen 2012 en 2014 onder contract bij Chelsea, dat hem eerst een jaar verhuurde aan Werder Bremen. In het seizoen erna kwam de Belg op Stamford Bridge niet verder dan negen optredens, waarvan slechts drie in de Premier League. VfL Wolfsburg nam de middenvelder vervolgens over.

In de zomer van 2015 vertrok De Bruyne voor liefst 76 miljoen euro naar Manchester City, waar hij is uitgegroeid tot één van de beste spelers van Engeland. "Je kan een goede band hebben met een coach, maar er bestaat altijd een bepaalde afstand", zegt hij. "Ik ben niet iemand die veel met trainers praat. Als een coach mij iets wil zeggen, moet hij dat gewoon direct doen."