Thuisspeler Ding uitgeschakeld op het China Open

Het is Ding Junhui niet gelukt om de kwartfinale te bereiken van het China Open. De Chinees, tweevoudig winnaar van het snookertoernooi in China, verloor met 6-5 Kyren Wilson.

Bij een 5-4 stand in het voordeel van Wilson leek de Engelsman op weg naar een 6-4 zege tegen Ding, maar hij miste de laatste rode bal van het frame, waarna Ding de tafel leeg speelde. In het volgende en het laatste frame waren de rollen omgekeerd. De Chinees, nummer vier van de wereld, miste bij een stand van 61-0 in zijn voordeel een rode bal naar het midden. Wilson kende geen genade met de Chinees en speelde de tafel leeg. Hij won het frame met 67-61.

Ook bij de partij tussen Mark Williams en Mark Allen werd het beslist in het laatste frame. Allen leek op weg naar de overwinning, maar bij een stand van 66-4 miste de Noord-Ier een makkelijke rode bal naar de linker benedenhoek. Met nog 67 punten op tafel speelde Williams het frame uit en plaatste zich voor de kwartfinale in Beijing.

Williams neemt het op tegen Mark Selby. De titelverdediger won zijn partij eenvoudig met 6-1 van Lyu Haotian. Selby maakte in de partij tegen de 20-jarige Chinees twee breaks van 100+.

Uitslagen derde ronde China Open:

Mark Selby - Lyu Haotian 6-1
Mark Williams - Mark Allen 6-5
Jack Lisowski - Gary Wilson 6-2
Kyren Wilson - Ding Juunhui 6-5
Neil Robertson - Zhou Yuelong 6-1
Stuart Bingham - Graeme Dott 6-2
Barry Hawkins - Cao Yupeng 6-5
Tom Ford - Luo Honghao 6-2