Minderjarige takkenzaag-overvaller opgepakt

Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie donderdag een verdachte van een woningoverval in Soest aangehouden. Het betreft een minderjarige jongen uit Soest, die van op televisie getoonde beelden werd herkend bij Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld.

In de uitzendingen van Opsporing Verzocht van 3 april en van Bureau Hengeveld van 28 februari en 4 april werd uitgebreid aandacht besteed aan de woningoverval die op zaterdagavond 8 juli op de Wijnand Toplaan in Soest plaatsvond. Op de uitgezonden beelden was te zien dat een jongeman eerst op de fiets en ook lopend een voorverkenning uitvoerde, daarna gemaskerd en bewapend met een takkenzaag de woning binnendrong en even later zonder buit en zonder takkenzaag de woning uitvluchtte.

Ernstige bedreigingen
In de woning had hij een ouder stel met de takkenzaag bedreigd en geld geëist. Om zijn eis kracht bij te zetten, had hij de takkenzaag zelfs bij de vrouw op de keel gezet. Zij werd daarop zo kwaad, dat zij de takkenzaag wist te bemachtigen. De overvaller ging er daarop zonder buit rennend vandoor. De verdachte is ingesloten en zit vast voor verhoor.


Beelden van de dader (video: Youtube)