Pieters wint tweede rit Healthy Ageing Tour

Amy Pieters heeft de tweede rit in de Healthy Ageing Tour gewonnen. De 26-jarige Nederlandse van Boels-Dolmans was na 131 kilometer net te snel voor haar vluchtgenote Alice Barnes. Pieters neemt ook de leiderstrui over van haar ploeggenote Anna van der Breggen.

Vanuit de start waren er verschillende aanvallen. Uiteindelijk ontstond er kopgroep van dertien rensters met daarbij onder meer Pieters, Van der Breggen, Barnes, Chantal Blaak en Kirsten Wild. Pas na de finish zag het peloton de kopgroep terug.

In de laatste van drie lokale ronden van 14 kilometer viel Alice Barnes aan en zij kreeg Pieters mee. Het tweetal werkte goed samen, vervolgens ging Pieters de sprint aan en hield net stand tegen Barnes. Van der Breggen werd op 35 seconden derde, maar verloor wel de leiderstrui aan Pieters.

Voor Pieters was het haar tweede zege van het seizoen. Ze was eerder al de beste in de Ronde van Drenthe. Afgelopen werd ze ook tweemaal tweede in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Ook staat Pieters aan de leiding van de Woman World Tour. Ze heeft daarin een voorsprong van 35 punten op haar landgenote Van der Breggen.