Kuyt wordt jeugdcoach bij Feyenoord

Dirk Kuyt gaat vanaf volgend seizoen weer bij Feyenoord aan de slag. De 37-jarige oud-spits wordt trainer van Feyenoord Onder-19.

Kuyt deed de afgelopen maanden al wat ervaring op als assistent-trainer bij Quick Boys. Hij volgt momenteel de benodigde trainerscursus van de UEFA en hij wordt straks bij Feyenoord Onder-19 geassisteerd door Cor Adriaanse. "Ik heb er heel veel zin in", reageert Kuyt op de officiële website van Feyenoord.

"Dit seizoen heb ik aan de hand van technisch directeur Martin van Geel de club van de andere kant leren kennen. Ik ben veel op Varkenoord geweest en heb me verdiept in de jeugdopleiding, een belangrijke levensader van de club", gaat het clubicoon verder. "Feyenoord gaf aan het te waarderen dat ik alle tijd die ik in het voetbal steek, bij Feyenoord te investeren. Iets waar enorm veel respect uit spreekt."

Bij het coachen van Onder-19 had Kuyt meteen het beste gevoel. "Het is een prachtige uitdaging om jeugdspelers een stukje Feyenoord-mentaliteit bij te brengen en bij te dragen aan hun ontwikkeling, met als einddoel zoveel mogelijk jongens de stap naar De Kuip te laten zetten."