UEFA klaagt Liverpool aan na wangedrag bij City-bus

Liverpool kan een flinke sanctie van de UEFA verwachten. De club is aangeklaagd vanwege de ongeregeldheden tijdens de aankomst van Manchester City.

Fans van Liverpool gaven de spelersbus van The Reds een warm welkom toen die woensdagavond bij Anfield arriveerde, maar de bus van Manchester City werd met van alles bekogeld. Verschillende ruiten sneuvelden en de bus kon niet meer worden gebruikt voor de terugreis. Liverpool sprak in een statement meteen zijn afschuw uit over het wangedrag van de fans.

De UEFA heeft laten weten dat de club wordt aangeklaagd wegens het afsteken van vuurwerk, het gooien van objecten en het beschadigen van de bus. Na afloop van de Champions League-wedstrijd bood Jürgen Klopp zijn excuses aan Manchester City aan. Liverpool won de eerste kwartfinale met 3-0.

Via social media kwamen na de wedstrijd beelden naar buiten die zijn gemaakt vanuit de spelersbus van Manchester City. Daarop is te zien en te horen dat meerdere objecten tegen de ruiten worden gegooid. "Van zo'n prestigieuze club als Liverpool had ik dit niet verwacht", aldus Guardiola na afloop.