Kleinzoon golflegende Nicklaus slaat hole-in-one op Augusta

De appel valt niet ver van de boom in de familie Nicklaus. Gary Nicklaus, de kleinzoon van golflegende Jack Nicklaus, heeft laten zien dat hij ook aardig tegen een balletje kan slaan. Tijdens het Par 3 Contest, het opwarmertje voor de Masters op de golfbaan van Augusta National, sloeg hij een hole-in-one.

Het Par 3 Contest staat traditioneel op het programma op de dag voor het begin van de echte Masters in Augusta, de eerste major van het jaar. Het is een vaak een familiehappening met negen holes, iedere hole heeft een par 3. De familieleden van de golfers spelen een belangrijke rol tijdens deze opwarmronde. Familieleden zijn niet alleen als caddies in dienst, maar ze mogen ook af en toe zelf een balletje slaan.

Gary Nicklaus, de kleinzoon van golflegende Jack Nicklaus, mocht ook een balletje slaan. Hij nam de golfclub over van zijn grootvader voor de laatste hole en sloeg zowaar een hole-in-one. 

De Par 3 Contest werd gewonnen door de Amerikaan Tom Watson. Met zijn 68 lentes is hij de oudste winnaar ooit. Watson won in de jaren zeventig en tachtig acht majors. De Belg Thomas Pieters eindigde als tweede.