Nu al motorwissel bij Toro Rosso

Komend weekend is in Bahrein de tweede race van het Formule 1-seizoen 2018. Een team dat al vroeg in de problemen zit is Toro Rosso. Bij de bolides van het Italiaanse team moeten nu al motorcomponenten vervangen worden.

De problemen die Pierre Gasly in Australië troffen zijn hier debet aan. Door een probleem met zowel de turbo als de MGU-H is de verbrandingsmotor in de bolide van de Fransman beschadigd geraakt. Alle drie de componenten moeten vervangen worden. In de auto van teamgenoot Brendon Hartley worden uit voorzorg de turbo en de MGU-H vervangen.

Dit jaar moeten de motorencomponenten veel langer meegaan. Voor de verbrandingsmotor, de turbo en MGU-H geldt de regel dat er drie per seizoen beschikbaar zijn voor er straf volgt. Toch is Honda F1-baas Toyoharu Tanabe ervan overtuigd dat de wissel noodzakelijk was. "Het vervangen van componenten voor de tweede race is uiteraard een lastige beslissing en niet ideaal, aangezien het aantal krachtbronnen en aanverwante componenten gelimiteerd is tot drie. We zijn echter van mening dat dit de juiste weg is. We blijven ontwikkelen om er zeker van te zijn dat dit probleem zich niet nogmaals aandient."

Nu al motorwissel bij Toro Rosso (Pro Shots / Insidefoto)
Nu al motorwissel bij Toro Rosso (Pro Shots / Insidefoto)