Van Bronckhorst: "Zo willen we dat hij speelt"

Giovanni van Bronckhorst is zeer te spreken over het spel van Dylan Vente en Tonny Vilhena zondag voor Feyenoord tegen Excelsior (5-0 winst).

Door de afwezigheid van Robin van Persie en Nicolai Jörgensen begon Vente in de spits. "Ik vond dat Dylan heel goed speelde. Hij was meer het aanspeelpunt dan de man die voor de goal moest komen", vertelt Van Bronckhorst in gesprek met Feyenoord TV.

"Ik wilde met name onze middenvelders achter de laatste linie hebben. Dat deed hij uitstekend. Ik vond het wel jammer voor hem dat hij op de momenten dat hij wel voor de goal kwam de bal niet kreeg. Hij had wel een goal verdiend.”

Vilhena wist het net wel te vinden en dat betekende zijn tiende competitiedoelpunt van het seizoen. "We zijn met hem bezig geweest dat hij zorgt voor de balans én de aansluiting naar voren. De goal die hij maakt is daar een voorbeeld van. Hij staat verdedigend goed, wint de bal en gaat over zijn tegenstander heen. Zo komt hij in de positie om te scoren. Zo willen we dat hij speelt."

Komende zondag gaat Feyenoord op bezoek bij hekkensluiter FC Twente. "Ze hebben net een trainerswissel gehad, staan op de laatste plaats en we komen steeds dichter bij het slot van de competitie. Wij spelen de laatste weken steeds beter vanuit onze kracht. We laten de bal goed rond gaan en dat zullen we ook tegen FC Twente moeten doen."