Vettel baalt van verdwijnen grid girls

Formule 1-coureur Sebastian Vettel genoot altijd wel van de grid girls op de startopstelling voorafgaand aan de Formule 1-races, en de Duitser is dan ook wat bedroefd over het feit dat ze er niet meer zijn: grid girls waren volgens eigenaar Liberty Media écht niet meer van deze tijd, en dus staan er nu grid kids op de grid.

Ferrari-coureur Vettel houdt van tradities, en volgens hem hoort daar ook bij dat de mooie dames hun werk gewoon mogen doen. "Ik hou graag aan bepaalde dingen vast, dus er zijn vast zaken waar ik geen specialist in ben en die ik niet hoef te begrijpen. Ik ben wat verward over de latere starttijden, en ik vind het eigenlijk triest dat er geen grid girls meer zijn", aldus Vettel gevraagd naar zijn mening over Liberty Media.

"Verder is er nog niet veel veranderd, dus we moeten even wachten. Zeker voor de coureur is er niet veel veranderd, de regels waren er al voor ze de sport overnamen. Rond de races is het voor de fans wel leuker geworden, er is wat meer te doen, dus dat is fijn", zegt de Duitser.

Lewis Hamilton gaf aan vooral blij te zijn dat het allemaal wat meer open is geworden richting de fans, Daniel Ricciardo ziet verbetering in de sfeer rond de paddock: "Er is een soort gemeenschapsruimte, een soort café. In de paddock hoor je muziek en is er wat meer sfeer."