Fortnite BR: "niet spelen in de klas!"

Het mateloos populaire Fortnite Battle Royale is sinds kort ook beschikbaar voor de iPhone en iPad. Ontwikkelaar Epic Games heeft nu een gekscherende mededeling toegevoegd aan het laadscherm van het spel, een referentie naar een klacht van een docent die op Reddit zijn beklag deed over gamende kinderen tijdens de les.

De klacht van de docent was op Reddit te lezen maar is inmiddels verwijderd. Het was niet eens zozeer een klacht over het spel zelf, aangezien de docent ('Mr. Hillman') toegeeft het spel zelf ook veelvuldig te spelen: "Ten eerste, ik ben gek op jullie game, ik speel het bijna elke avond met vrienden. Er is alleen één probleem: sinds de mobiele versie uitkwam zijn mijn studenten het voortdurend aan het spelen tijdens de les. Ik weet niet of het mogelijk is, maar zou er een berichtje aan het laadscherm toegevoegd kunnen worden om ze een hak te zetten? Iets als 'Mr. Hillman zegt: niet spelen tijdens de les". 

Gelukkig is Epic Games' community manager KL Smith de beroerdste niet:

Het is trouwens niet de eerste keer dat het verslavende spelletje onderwerp van discussie is in de klaslokalen: 

De mobiele versie van Fortnite BR kwam gisteren officieel uit voor iOS; een Android-versie volgt nog. Vergeet voordat je op aanschaf over gaat niet de systeemeisen even te controleren: oudere iOS-versies/apparaten ondersteunen de game niet.