MLB: Gregorius schittert bij Yankees, eerste homerun Ohtani

De honkballers van de New York Yankees hebben dinsdag tegen de Tampa Bay Rays hun eerste thuiswedstrijd gewonnen. In een uitverkocht Yankee Stadium - waar veel mensen vanwege de zeikende regen een tijd binnen stonden te schuilen - werd een ruime 11-4 overwinning geboekt en dat was voor een groot deel te danken aan kortestop Didi Gregorius.

De 28-jarige Amsterdammer liep in de tweede inning al één punt binnen en sloeg in de derde running voor het eerst zelf toe: de worp van pitcher Chris Archer werd door Gregorius de tribunes ingeslagen, waarmee de Nederlander zichzelf, Brett Gardner en Aaron Judge over de thuisplaat sloeg.

In de zesde inning kwamen de Rays langszij, maar nadat een verdedigende fout van de Rays voor 5-4 zorgde was het weer de beurt aan Gregorius. Pitcher Austin Pruitt moest toekijken hoe de Nederlander de bal dit keer zelfs de tweede ring in wist te rammen, waarmee hij wederom zichzelf, Gardner én Judge over de plaat sloeg: 8-4.

Gregorius had in de achtste inning nog even de kans om zelfs op tien binnengeslagen runs te komen, want hij kwam aan slag met alle honken bezet. Dat lukte niet, maar hij raakte de bal wel en sloeg Tyler Austin en wederom Gardner binnen: acht RBI's, de eerste Yankees-speler sinds Alex Rodriguez er dertien jaar geleden tien maakte in één wedstrijd.

Gregorius speelde een wereldwedstrijd (Bron: YouTube)

In Los Angeles gingen de handen weer op elkaar voor de Japanner Shohei Ohtani. De nieuwe superster debuteerde onlangs al keurig als pitcher in de MLB, en dit keer sloeg hij thuis tegen de Cleveland Indians zijn eerste homerun. Dat was gelijk een lekkere, want bij zijn allereerste slagbeurt wist hij de bal met twee honken bezet de tribunes in te meppen: three run home run. Zijn teamgenoten negeerden hem vervolgens bij het binnenlopen van de dugout, een MLB-traditie wanneer een rookie zijn eerste homerun slaat.

Ohtani slaat zijn eerste homerun (Bron: YouTube)

Uitslagen MLB dinsdag
Detroit Tigers - Kansas City Royals 0-1
New York Yankees - Tampa Bay Rays 11-4
San Francisco Giants - Seattle Mariners 4-6
Miami Marlins - Boston Red Sox 2-4
Toronto Blue Jays - Chicago White Sox 14-5
New York Mets - Philadelphia Phillies 2-0
Atlanta Braves - Washington Nationals 13-6
Milwaukee Brewers - St.Louis Cardinals 5-4
Houston Astros - Baltimore Orioles 10-6
Arizona Diamondbacks - Los Angeles Dodgers 6-1
Oakland Athletics - Texas Rangers 1-4
Los Angeles Angels - Cleveland Indians 13-2
San Diego Padres - Colorado Rockies 8-4