'Nog geen actie van Witte Huis tegen Amazon'

Ondanks herhaalde dreigementen van president Donald Trump richting Amazon, vinden er op dit moment geen gesprekken in het Witte Huis plaats over actie tegen de webwinkelgigant. Dat meldden ingewijden rond de Amerikaanse regering aan persbureau Bloomberg.

Trump heeft op Twitter geregeld uitgehaald naar Amazon omdat het bedrijf onvoldoende zou betalen aan de Amerikaanse postdienst voor zijn pakketbezorgingen en daarmee kleine winkeliers in de Verenigde Staten valse concurrentie aandoen. Maar volgens de bronnen wordt in het Witte Huis nu niet actief gesproken over strengere regelgeving voor Amazon. Mede door zorgen over strengere regels is de beurskoers van Amazon de laatste tijd flink gedaald.

Er wordt gespeculeerd dat Trump met zijn aanvallen op Amazon het vooral heeft gemunt op oprichter en topman Jeff Bezos. Bezos is eigenaar van de krant The Washington Post die geregeld kritisch schrijft over Trump. Aanpakken van Amazon is natuurlijk een makkelijke manier voor Trump om deze kritische stem het zwijgen op te leggen.

'Nog geen actie van Witte Huis tegen Amazon'
'Nog geen actie van Witte Huis tegen Amazon' (Foto: ANP)