Schietpartij bij hoofdkantoor YouTube

De Amerikaanse politie is met veel mensen en wagens afgekomen op een vermeende schietpartij bij het hoofdkwartier van YouTube in San Bruno (Californië). De politie zei te reageren op een schutter. Over mogelijke slachtoffers is nog niets bekendgemaakt.

Een medewerker van het bedrijf schreef op Twitter dat hij zich met collega's had gebarricadeerd in een ruimte. Later twitterde hij: "Veilig. Ben geëvacueerd en nu buiten." De politie heeft mensen opgeroepen uit de buurt te blijven van het adres waar het bedrijf is gevestigd.

"We zaten in een vergadering toen we mensen hoorden rennen. De vloer trilde. We dachten eerst aan een aardbeving", twitterde een andere medewerker. Op televisiebeelden is te zien dat medewerkers van het bedrijf met hun handen in de lucht het gebouw verlaten.

Update 23:23

Diverse mensen zouden naar meerdere ziekenhuizen zijn gebracht met onbekend letsel. Het aantal slachtoffers is nog niet bekendgemaakt. Wel zouden er meer dan tien schoten zijn gevallen.

Update 4-4-2018 07:33

De schietpartij was het gevolg van een huiselijke ruzie. Dit melden Amerikaanse media op basis van bronnen bij de politie.

De 39-jarige Nasim Najafi Aghdam schoot dinsdagmiddag (lokale tijd) drie mensen neer met een pistool en beroofde daarna zichzelf van het leven. Een van de slachtoffers, een 36-jarige man die in kritieke toestand verkeert, zou het beoogde doelwit van de vrouw zijn geweest.

Een vierde persoon raakte lichtgewond en moest aan een verstuikte of gebroken enkel worden behandeld


Nasim Najafi Aghdam