Messi wil niet praten over einde carrière

Lionel Messi heeft nog geen idee hoeveel jaar hij nog zal voetballen. De Argentijnse sterspeler van Barcelona wil niet aan zijn pensioen denken.

"Dat is de meest ingewikkelde vraag die er is", zegt hij in het magazine van de Spaanse voetbalbond op de vraag hoeveel jaar hij nog te gaan heeft. "Ik heb geen idee. Hopelijk kan ik nog een paar jaar mee." Messi is aan zijn veertiende seizoen bij de Catalaanse grootmacht bezig.

Ook na al die jaren is de 30-jarige dribbelaar nog altijd zeer gemotiveerd. "Mijn verlangen als voetballer groeit nog iedere dag. Ik wil nog heel veel bereiken; ik wil meer prijzen winnen en meer doelpunten maken", aldus Messi, die in 627 officiële wedstrijden van Barcelona liefst 543 doelpunten maakte.

"Ik voel me nu heel goed en ik weet niet wanneer ik stop als voetballer. Misschien is het wat voorbarig om daar nu al aan te denken, hoewel ik weet dat de dag ooit zal komen." Messi maakte afgelopen weekend de late 2-2 tegen Sevilla, waardoor Barça dit seizoen nog steeds ongeslagen is in La Liga.