Kashia verdedigt Fraser: "Volledig onterecht"

Guram Kashia vindt dat de spelers van Vitesse de schuld moeten krijgen van de nederlaag tegen Roda JC en niet coach Henk Fraser.

Vitesse werd zaterdagavond in de Gelredome volledig voor schut gezet door de degradatiekandidaat uit Kerkrade (0-3). Kashia vindt het terecht dat het Arnhemse publiek een fluitconcert liet horen. "Ik begrijp ze helemaal. We leveren een wanprestatie. Ik kan het niet anders brengen", vertelt de aanvoerder aan dagblad de Gelderlander.

"Wij zijn door de ondergrens gezakt. We staan voor gek. Iedereen, stuk voor stuk. Dit ligt aan ons, niet aan de manager. Wij falen, niet de trainer", klinkt Kashia duidelijk. "Er gelden voor ons helemaal geen excuses. We worden goed voorbereid op de wedstrijden. Maar het was helemaal niets. Onacceptabel. Zielloos. Inspiratieloos. Dan moeten de spelers zwijgen. Wij trekken het boetekleed aan. En niemand anders."

De Georgiër benadrukt dan ook dat de spelersgroep niet is uitgekeken op Fraser, die na dit seizoen naar Sparta vertrekt. "He-le-maal niet. Ik heb in mijn acht jaar bij Vitesse nog nooit zo’n slechte wedstrijd meegemaakt. Dat is het. De kritiek op de trainer is volledig onterecht."