Lozano vergeleken met Suarez: "Probleem is ongeveer hetzelfde"

Hirving Lozano is dit seizoen al meerdere keren in opspraak geweest vanwege zijn losse handjes. Zaterdagavond was het tegen NAC Breda ook weer raak.

Tijdens die wedstrijd ontsnapte Lozano aan een sanctie toen hij een slaande beweging maakte, maar eerder dit seizoen werd hij er al tweemaal voor geschorst. In een interland met Mexico was de talentvolle speler vorige week ook al bij een incident betrokken. Psychiater Bram Bakker stelt dat er 'iets mis is met de impulscontrole' van Lozano.

"Dat was bij Luis Suarez in mijn ogen ook zo. De Uruguayaan is meerdere keren de fout ingegaan, maar nu hij zijn probleem onder controle heeft gekregen, is hij pas echt uitgegroeid tot een mondiale topspeler. Dat is voor Lozano ook mogelijk", vertelt Bakker aan het Algemeen Dagblad.

"Het probleem is ongeveer hetzelfde", vergelijkt de psychiater beide spelers met elkaar. "Het gaat wel om andere gedragingen, maar het is duidelijk dat waarschuwen alleen blijkbaar niet helpt. Als ik Phillip Cocu was, zou ik een minder talentvolle verdediger instrueren om Lozano tijdens de trainingen een paar keer helemaal gek te maken."

"Ik zou er zo snel mogelijk werk van maken en de randjes opzoeken. Als hij zich dan weer uit de tent laat lokken, is het makkelijk om een keer in te grijpen." Hirving Lozano maakte dit seizoen tot nu toe veertien goals in de Eredivisie. Alleen Fran Sol (Willem II, vijftien) maakte er meer.