IJshockeysters boeken derde zege op WK

De Nederlandse ijshockeysters zijn prima bezig op het wereldkampioenschap, waarin ze uitkomen in groep A van de tweede divisie: het vierde niveau, om het wat overzichtelijker te houden. Australië werd dinsdag geklopt, de derde zege in drie wedstrijden.

In het Sloveense Maribor werd de score na tien minuten geopend door een shorthanded goal van Julie Zwarthoed - een goal met één speelster minder op het ijs. Vier minuten later werd de score al verdubbeld, dit keer was Isabelle Schollaardt trefzeker. 

Nicky Tjin-a-Ton bracht Nederland in de tweede periode vanuit de powerplay op 3-0, waarna Oranje in de derde en laatste periode de genadeklap toediende. Zoë Barbier tekende voor 4-0, Anne van der Zande - ondanks haar 22 jaar al zes jaar spelend voor het nationale team - maakte de 5-0 en captain Svine Wielenga bracht de 6-0 eindstand op het bord.

Nederland won eerder al met 5-2 van Noord-Korea en met 2-1 van Slovenië. Woensdag volgt het duel tegen Mexico, waarna Nederland vrijdag tegen Groot-Brittannië speelt. De winnaar van het toernooi komt volgend jaar uit in groep B van de eerste divisie, het derde niveau.