Kickbokser Van Roosmalen verdedigt Glory-titel met verve

Kickbokser Robin van Roosmalen heeft in Los Angeles zijn Glory-wereldtitel in het vedergewicht (-65kg) met verve kunnen verdedigen. Tijdens Glory 52 maakte de Boschenaar gehakt van de Amerikaanse interimkampioen en uitdager Kevin VanNostrand.

Alleen in de eerste ronde wist VanNostrand nog prima partij te bieden, maar daarna nam Van Roosmalen het heft in handen. De Nederlander liet zijn opponent even uitrazen, en sloeg vooral in de vierde en vijfde ronde toe met een aantal harde klappen en combinaties.

De jury wees de 28-jarige Van Roosmalen unaniem als winnaar aan. "Ik heb compleet gedomineerd, ik geef mijzelf een negen voor dit gevecht", klonk het dan ook na afloop. Het was de zestiende Glory-zege voor de Brabander, die daarmee Rico Verhoeven evenaart.

Wat Van Roosmalen na het aflopen van zijn huidige contract gaat doen is nog niet bekend. Mogelijk gaat hij zich in de toekomst richten op de MMA, waar hij al twee keer in gevochten heeft. "Als ik in MMA hetzelfde zou bereiken als in het kickboksen, was ik multimiljonair geweest", zo noemde Van Roosmalen alvast één reden voor een eventuele overstap.

In het voorprogramma won oud-kampioen Simon Marcus in het middengewicht na een ruime minuut al van de Amerikaan Zack Wells: de Canadees raakte hem hard en het gevecht was klaar. Mike Lemaire uit de VS won van landgenoot Chris Camozzi, terwijl de Canadees Josh Jauncey in het lichtgewicht won de Bulgaar Stoyan Koprivlenski. De Nederlander Zakaria Zouggary was de Engelsman Bailey Sugden in het vedergewicht de baas.