Fortuna, N.E.C. en Jong Ajax maken geen fout in titelrace

De top drie heeft in de 33ste speelronde van de Jupiler League geen misstap begaan. Fortuna Sittard, N.E.C. en Jong Ajax wonnen hun wedstrijd.

Koploper Fortuna Sittard stond na acht minuten al met 2-0 voor tegen Helmond Sport door goals van Lars Hutten en Mica Pinto. Acht minuten na rust maakte clubtopscorer Lisandro Semedo de 3-0 en zijn veertiende doelpunt van het seizoen.

Ook N.E.C. wist met 3-0 te winnen. De Nijmegenaren waren thuis te sterk voor Telstar. Michael Heinloth en Wojciech Golla scoorde voor rust en vlak voor tijd maakte Ferdi Kadioglu de 3-0.

Jong Ajax had meer moeite met hun tegenstander, maar wist de wedstrijd toch winnend af te sluiten. Na half uur spelen kwam FC Dordrecht op 1-0 door een doelpunt van Robert Mutzers. Lang had Jong Ajax niet nodig om de achterstand goed te maken. Zeven minuten na de 1-0 maakte Che Nunnely de gelijkmaker en één minuut later kwam Jong Ajax op voorsprong via Mateo Cassierra. Drie minuten na rust kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte via Denis Mahmudov, maar Teun Bijleveld zorgde voor de winst van Ajax.

Jong PSV, nummer vier in de stand, won met 5-1 van FC Oss. Donyell Malen was bij de Eindhovenaren goed voor een hattrick, Sam Lammers en Cody Gakpo maakte de andere goals voor de thuisploeg. Richard van der Venne maakte de enige treffer voor de uitploeg.

In de strijd om de vierde periodetitel verzuimde Go Ahead Eagles zich een goede uitgangspositie te verschaffen. De ploeg uit Deventer ging in de blessuretijd onderuit bij Jong FC Utrecht door een doelpunt van Tufan Ozbozkurt.

Jong PSV (niet speelgerechtigd in de play-offs) en Fortuna Sittard (al in bezit van een periodetitel) gaan aan kop in de vierde periode met twaalf punten uit vier duels. FC Volendam, Go Ahead Eagles en De Graafschap volgen op vijf punten.