Eerste zege Nederlandse curlers op WK

De Nederlandse curlers hebben op het wereldkampioenschap in Las Vegas de eerste zege van het toernooi te pakken. Na de nederlaag tegen Zuid-Korea wonnen skip Jaap van Dorp en zijn mannen van de Verenigde Staten, het land dat in februari nog olympisch goud pakte.

Dat goud werd in Pyeongchang overigens gewonnen door het team van John Shuster, niet aanwezig in Las Vegas. Namens de VS komt het team van de Granite Curling Club uit Seattle in actie, aangevoerd door skip Rich Ruohonen.

Van Dorp en co pakten in het eerste end al gelijk twee punten, hoewel de VS de stand in het tweede end gelijk kon trekken. Halverwege stonden de Amerikanen met 4-3 voor, maar in de laatste drie ends scoorde Nederland telkens één punt. Een forse misser van Ruohonen deed de thuisploeg de das om en Nederland won met 6-4.

De Nederlanders namen het vervolgens ook nog op tegen Zweden, een bijzonder lastige opgave. De Zweden zijn namelijk met hun topteam afgereisd: dat van Niklas Edin, in Pyeongchang goed voor olympisch zilver en in 2013 en 2015 wereldkampioen. Voor Nederland was dat net iets teveel van het goede, hoewel Van Dorp's team met 2-5 toch met het hoofd omhoog de hal mocht verlaten.