De Ligt over geruchten: "Eigenlijk best grappig"

Matthijs de Ligt is terug uit Barcelona, waar hij van een paar vrije dagen genoot. De verdediger van Ajax kan weinig met de nieuwe transfergeruchten.

De Ligt werd al eerder aan Barcelona gelinkt en dat was niet anders toen Patrick Kluivert vanuit de Catalaanse stad een foto op Instagram plaatste waar de Ajacied ook op stond. "Hoe het in Barcelona was? Lekker weer, ik heb genoten", reageert het talent in De Telegraaf.

Met de geruchten rondom zijn persoon kan De Ligt niets. "Jullie trouwens ook niet, want wat moet je er nou mee? Voor de roddelpers is het leuk, die hebben weer een primeurtje. Mij maakt het allemaal niet uit, ik vind het prima als jullie erover schrijven. Het enige wat moeilijk is, is dat ik blijkbaar niet op vakantie kan zonder dat ik geruchten aanwakker."

"Als ik naar Londen was gegaan, waren er nu andere clubs voor mij… Ik laat me er zelf niet door gek maken", aldus de 18-jarige speler. "Ik vind het eigenlijk wel grappig dat iedereen het zo ziet. Wanneer ik beslis of ik volgend jaar nog bij Ajax speel? Geen idee, ik ben nu nog volop in de titelstrijd. Daar focus ik mij nu volledig op, dat is het belangrijkste."