Conte vreest niet voor zijn baan bij Chelsea

Chelsea lijkt naast een plek in de top vier van de Premier League te grijpen, waardoor de druk op manager Antonio Conte toeneemt.

De Italiaan krijgt dan ook steeds vaker vragen over zijn toekomst op Stamford Bridge. "ik maak me geen zorgen over mijn baan. Ik heb mijn mening, maar ik word er een beetje moe van om die telkens te herhalen", zei Conte zondag op de persconferentie na de thuisnederlaag tegen concurrent Tottenham Hotspur.

Chelsea kwam in eigen huis nog wel op voorsprong, maar door een rake knal van Christian Eriksen en twee goals na rust van Dele Alli wonnen de Spurs met 1-3. Tottenham, de nummer vier, heeft nu al acht punten voorsprong op nummer vijf Chelsea. "Als we op deze plek staan, verdienen we dat", aldus Conte.

Met nog zeven speelronden te gaan dreigt Chelsea plaatsing voor de Champions League dus mis te lopen. "Hoe belangrijk ze het vinden om de top vier te halen, dat moet je aan de clubleiding vragen. Ik werk 24 uur per dag voor Chelsea en de spelers zijn heel betrokken. Het enige dat eraan mankeert, is dat we vijfde staan. Daar moeten we ons een beetje zorgen over maken."