Isner wint eerste masterstoernooi bij afscheid iconisch Key Biscane

Tennisser John Isner heeft de eerste masterstitel uit zijn carrière te pakken. De 32-jarige Amerikaan won voor eigen publiek het toernooi van Miami, waar hij in de finale te sterk was voor de Duitser Alexander Zverev.

Zverev speelde afwachtend en dat bood Isner flink wat kansen. Het servicekanon liet vijf breakkansen onbenut in de eerste set en gaf de tiebreak uit handen, maar in de tweede en derde set was een break op 4-4 voldoende: 6-7 (4), 6-4, 6-4.

Isner haalde al drie keer eerder de finale van een masterstoernooi, maar ging daarin telkens onderuit. De vierde keer leverde dan eindelijk een titel op en de Amerikaan stond dan ook op de baan te springen van blijdschap, als eerste Amerikaanse winnaar in Miami sinds Andy Roddick in 2004.

Er zat ook een treurig tintje aan de wedstrijd. Het was namelijk het afscheid van het iconische Crandon Park op het immer fraaie Key Biscane, waar 'het vijfde Grand Slam' al 31 jaar werd gespeeld. Het toernooi verhuist naar het terrein van de Miami Dolphins, het NFL-team van de stad.