Swart twijfelt over Ajax-aankoop

Sjaak Swart vraagt zich af of Hassane Bandé veel zal toevoegen aan Ajax. De jonge aanvaller (19) komt na dit seizoen over van KV Mechelen.

Swart vindt het riskant dat Ajax veel geld voor Bandé op tafel legt. "Wat ik hoor, is dat Ajax veel gaat betalen. 8,5 miljoen euro... Ik denk dat hij heel weinig waard is. Maar ik ken hem niet als speler", zei het clubicoon bij De Tafel van Kees op FOX Sports.

Dennis van Wijk, sinds januari de trainer van KV Mechelen, was ook aangeschoven in het programma. "Hij is heel leergierig, maar heeft geen opleiding gehad. Hassane is heel lastig in een keurslijf te vormen. Hij moet kunnen uitwijken naar links en rechts. In januari wilde Ajax nog meer betalen."

De oud-coach van Willem II benadrukt dat Bandé's kwaliteiten niet echt op de vleugels liggen. "Hij kan niet tegen de lijn spelen. Hij moet vrij zijn en zo speelt hij ook. Ik vind het echt een leuk spelertje. Hij moet wel met de kritiek kunnen omgaan en daar heeft hij moeite mee. Ik ga niet voorspellen of hij het gaat redden of niet, maar hij heeft de kwaliteiten om er te kunnen geraken."