Badmintonner Caljouw naar finale in Frankrijk

Badmintonner Mark Caljouw heeft zich geplaatst voor de finale van de Orléans Masters. Het is niet de eerste keer dat de mondiale nummer 39 dat voor elkaar krijgt: de Nederlander won het Franse toernooi vorig jaar zelfs.

Caljouw speelde in de halve finale tegen de Indiër Sameer Verma, die twee plekken hoger staat op de wereldranglijst. In de eerste game was Verma constant iets beter en dat leverde hem de gamewinst op. Dat ging in game twee echter niet meer op: Caljouw nam vrijwel vanaf het begin het heft in handen en met onder meer vijf punten op rij trok hij de stand weer gelijk.

De beslissende derde game ging enige tijd gelijk op, maar Caljouw gaf halverwege gas en liep uit naar 10-7. Met maar liefst zeven punten op rij brak hij het Indiase verzet vervolgens definitief, waardoor Caljouw met 18-21, 21-13, 21-12 de zege pakte. In de finale wacht zondag de Deen Rasmus Gemke, de nummer 38 van de wereld.

In het damesdubbelspel zouden Cheryl Seinen en Selena Piek het in de halve finales opnemen tegen de Bulgaarse zusjes Stefani en Gabriela Stoeva, maar Seinen werd kort voor de wedstrijd ziek en dus trok het duo zich terug.

Het duel tussen Caljouw en Verma (Bron: YouTube)