Bayern München overklast Dortmund al voor rust

Bayern München is door een historische thuiszege op Borussia Dortmund zeer dicht bij een nieuwe titel in de Bundesliga gekomen. In de topper werd met liefst 6-0 gewonnen door de Zuid-Duitsers.

De Rekordmeister walste in de eerste helft over de nummer drie van Duitsland heen. Binnen een kwartier moest Dortmund-keeper Roman Bürki de bal al twee keer uit zijn doel vissen. Na een pass van Thomas Müller opende Robert Lewandowski de score en James Rodríguez maakte van dichtbij de 2-0. Bürki kreeg ook een bal van Franck Ribéry om de oren, maar die goal telde niet vanwege buitenspel.

Halverwege de eerste helft breidde Bayern de score verder uit via Müller, die scoorde na een uitbraak met Rodríguez en Lewandowski. En daarmee was het nog steeds niet gedaan. Goals van Lewandowski en Ribéry in de slotfase zorgden ervoor dat het bij rust al 5-0 stond.

Na de pauze nam het team van Jupp Heynckes gas terug, terwijl Dortmund ondertussen geen vuist kon maken op weg naar een eretreffer. Lewandowski was de enige die in de tweede helft scoorde; hij maakte met een intikker zijn hattrick compleet. Bij een overwinning op FC Augsburg (uit) volgend weekend is de 28ste landstitel voor Bayern München een feit.