Uitslag Willem II - FC Utrecht

Willem II heeft met het oog op handhaving in de Eredivisie drie belangrijke punten gepakt. De Tilburgers wonnen thuis op een verregend veld met 3-2 van FC Utrecht na met 0-2 te hebben achter gestaan.

Voor de wedstrijd begon het stevig te regenen in Tilburg, maar het veld werd goedgekeurd, waardoor Willem II en Utrecht moesten aftrappen. Onder zware omstandigheden was het Utrecht dat het initiatief greep en via Kerk en Van de Streek op rozen leek te zitten. Voor rust stond het echter al weer 2-2. Eerst schoot Haye een vrije trap fraai in de kruising en niet veel later scoorde Tsimikas via een hoogstandje over keeper Jensen heen de gelijkmaker.

Na de pauze waren de fraaie momenten nog niet op, want na slecht uitverdedigen van Jensen wist Sol de Utrecht-goalie met een mooie boogbal de 3-2. De thuisploeg kwam tien minuten voor tijd na de rode kaart van Heerkens met tien man te staan, maar ondanks stevig aandringen van Utrecht bleven de drie punten in Tilburg.