Fortuna Sittard grijpt macht in zinderende strijd om Jupiler League-titel

De strijd om de titel in de Jupiler League begint bloedstollende vormen aan te nemen. De leiding werd al regelmatig gewisseld door Jong Ajax en N.E.C. Nijmegen, maar na vrijdagavond heeft de competitie een nieuwe koploper: Fortuna Sittard sloeg toe en heroverde de koppositie, die de Limburgers kwijtraakten na het gedoe rond de ontslagen trainer Sunday Oliseh.

Fortuna ging op bezoek bij Almere City en dat begon lekker. De Portugese jeugdinternational André Vidigal had na zes minuten al de 0-2 op de borden staan en twintig minuten later was zijn hattrick via de penaltystip al compleet. Forse tegenvaller voor Fortuna was dat diezelfde Vidigal vrij snel geblesseerd uitviel, net als Djibril Dianessy. Finn Stokkers tekende voor rust nog wel voor 0-4, waarna Calvin Mac-Intosch de 1-4 eindstand verzorgde.

N.E.C. trok naar FC Eindhoven, maar had aanzienlijk minder succes dan Fortuna. De razendsnelle Elton Kabangu had binnen acht minuten de 1-0 in het doel liggen en kort voor rust verdubbelde de 20-jarige vleugelspeler de score. Kyle de Silva gooide het duel met de 3-0 in het slot, hoewel N.E.C. via Anass Achahbar en Wojciech Golla bijna nog gevaarlijk werd: 3-2.

Jong Ajax kreeg op De Toekomst bezoek van Jong PSV, waarbij beide ploegen al snel veel kansen kregen. Na 37 minuten opende de Belgische jeugdinternational Matthias Verreth de score namens de Eindhovenaren, waarna hij nog voor rust geblesseerd uitviel. PSV had vervolgens de overhand in de tweede helft, wat pas in de 74e minuut verzilverd werd: Lennerd Daneels scoorde de 0-2, Nikolai Laursen maakte kort voor tijd de 0-3.