"Feyenoord had het idee dat Romário haalbaar was"

Feyenoord heeft in 1993 geprobeerd om Romário over te nemen van PSV. De Braziliaanse aanvaller vertrok echter naar Barcelona.

Volgens schrijver Frans van den Nieuwenhof onthult Willem van Hanegem dat in het nieuwe boek Buitenkant Links, zo vertelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Romário speelde tussen 1988 en 1993 bij PSV en werd driemaal landskampioen in Eindhoven.

"Een van de dingen die ik nog niet wist, is dat er binnen Feyenoord in 1993 serieus nagedacht is over het eventueel aantrekken van Romário, die bij PSV aan zijn laatste maanden bezig was. Hij vertrok toen naar FC Barcelona, maar binnen Feyenoord leefde werkelijk het idee dat hij via een paar financiers haalbaar was geweest."

Onder leiding van Van Hanegem werd Feyenoord in het seizoen 1992/93 kampioen van Nederland. De Rotterdammers grepen de titel in de laatste fase van het seizoen, waarin PSV instortte. "In die groep, met toch een paar bikkelharde verdedigers, leefde volgens Van Hanegem het idee dat je een speler als Romário wel fel, maar nooit unfair mocht aanpakken. Daarvoor had hij te veel klasse, vond men. Er wordt in het voetbal natuurlijk wel eens uitgedeeld, maar zo'n speler schop je niet, zei hij erover."