Cocu: "Het doel wordt tastbaar"

Phillip Cocu en PSV beseffen dat de landstitel steeds dichterbij komt, maar de ploeg blijft iedere wedstrijd op dezelfde manier benaderen.

Cocu wil niet verder kijken dan de volgende wedstrijd, zaterdag thuis tegen NAC Breda. "Met het doel, kampioen van Nederland worden, zijn we het hele jaar bezig. In de eerste fase van een seizoen is dat voor spelers nog veel verder weg. Nu kom je in een fase dat het dichterbij komt. Het doel wordt tastbaar", zei de trainer op de persconferentie.

"Dat betekent echter niet dat we anders werken. We richten ons enkel op NAC Breda." Als zowel PSV als Ajax zijn komende twee duels wint, kunnen de Brabanders op 15 april tegen de Amsterdammers de titel pakken. Cocu wil daar dus nog niet mee bezig zijn en hij is ook niet van plan om tegen NAC spelers te sparen.

Ook de spelers die 'op scherp staan', zoals, Steven Bergwijn en Marco van Ginkel, komen gewoon in actie. "Ik spreek daar met de jongens ook niet over, want dat heeft vaak invloed op het spel. Een aantal jongens staat al een tijd lang op scherp en volgens mij gaat dat vooralsnog goed." Concurrent Ajax gaat zondag op bezoek bij FC Groningen.