MLB: Homerun op 1e worp van het jaar, Stanton begint met homerun bij Yankees

In de Verenigde Staten was het donderdag Opening Day: de eerste dag van het Major League Baseball-seizoen. De eerste wedstrijd van het seizoen ging tussen de Miami Marlins en de Chicago Cubs en dat leverde gelijk spektakel op.

José Ureña begon als pitcher voor de Marlins en de Dominicaan deed dat niet al te best. De allereerste van vele duizenden worpen in het MLB-seizoen werd door Ian Happ van de Cubs namelijk met volle kracht de tribunes in getimmerd: homerun Cubs. Ureña zou uiteindelijk een matige wedstrijd gooien - overigens net als Cubs-werper Jon Lester - en dat bracht Chicago uiteindelijk een 4-8 overwinning, tot grote vreugde van de vele aanwezige fans: het is spring break in Chicago en veel studenten zijn naar het zonnige Miami afgereisd.

Happ slaat een homerun op de eerste worp van 2018 (Bron: YouTube)

Ook in Toronto was gelijk wat bijzonders te melden. De Blue Jays namen het daar op tegen de New York Yankees, die een van de grootste aankopen van het seizoen hebben gedaan: Giancarlo Stanton, homerunkoning van de MLB vorig seizoen, werd overgenomen van de Miami Marlins, voor zo'n 25 miljoen dollar per jaar. In zijn allereerste slagbeurt voor de New Yorkse topploeg sloeg Stanton gelijk toe met een homerun, wat de Yankees op weg hielp naar een 1-6 overwinning in Canada, onder meer doordat Stanton later nóg een homerun sloeg.

Stanton begint zijn carrière bij de Yankees met een homerun (Bron: YouTube)

Twee ploegen begonnen het seizoen met een walk-off homerun: een homerun waarmee de wedstrijd in de laatste inning gelijk beëindigd wordt. Adam Jones sloeg in de elfde inning een homerun waarmee de Baltimore Orioles de Minnesota Twins versloegen, terwijl Nick Markakis de Atlanta Braves in de negende inning met een 3-run home run langs de Philadelphia Phillies sloeg.

Walk-off homeruns op Opening Day (Bron: YouTube)


Uitslagen MLB donderdag
Miami Marlins - Chicago Cubs 4-8
New York Mets - St.Louis Cardinals 9-4
Baltimore Orioles - Minnesota Twins 3-2 (2 extra innings)
Texas Rangers - Houston Astros 1-4
Toronto Blue Jays - New York Yankees 1-6
Tampa Bay Rays - Boston Red Sox 6-4
Oakland Athletics - Los Angeles Angels 6-5 (2 extra innings)
Atlanta Braves - Philadelphia Phillies 8-5
San Diego Padres - Milwaukee Brewers 1-2 (3 extra innings)
Kansas City Royals - Chicago White Sox 7-14
Los Angeles Dodgers - San Francisco Giants 0-1
Arizona Diamondbacks - Colorado Rockies 8-2
Seattle Mariners - Cleveland Indians 2-1