Van Gerwen maakt gehakt van Van Barneveld, Gurney brengt fans in vervoering

Donderdagavond, geen Europa League-voetbal, wél Premier League Darts: het verhaal is wel bekend. We schakelen weer live in op RTL7, met de onvolprezen Koert Westerman en gast Vincent van der Voort.

Op het programma staat onder meer de heerlijke kraker tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, wat al zo vaak spektakel opleverde. Volgende week volgt Judgement Night, waarin de onderste twee afvallen, dus het gaat spannend worden voor een aantal mannen. Rond 20.10 uur gaat het los.

De stand voor vanavond (Bron: Oddsportal)
De stand voor vanavond (Bron: Oddsportal)

Mensur Suljovic (AUT) - Gary Anderson (SCO) 5-7
Anderson begon sterk en kwam op 3-1, maar via onder meer een 12-darter vocht Suljovic zich terug naar 3-3. Anderson gaf nog eens gas en een 81-finish van Suljovic voorkwam dat de Schot al zeker was van een punt: 5-4. De Oostenrijker gaf niet op, maar Anderson maakte met een sterke eindsprint toch korte metten met hem: 7-5.

Mensur Suljovic - Gary Anderson (Bron: PDC)
Mensur Suljovic - Gary Anderson (Bron: PDC)

Michael Smith (ENG) - Gerwyn Price (WAL) 7-2
De partij begon bepaald niet denderend, van beide kanten. Smith was net iets beter en vooral dankzij een snaarstrakke 160-finish sloeg hij een gat: 5-2. Price gooide vervolgens geen gat in een pakje boter meer en moest het hoofd voor de zesde keer in acht wedstrijden buigen: 7-2.

Michael Smith - Gerwyn Price (Bron: PDC)
Michael Smith - Gerwyn Price (Bron: PDC)

Raymond van Barneveld (NED) - Michael van Gerwen (NED) 2-7
Beide heren hadden er gelijk zin in en de eerste vier legs werden eerlijk verdeeld, onder meer via een lekkere 132-finish voor Van Gerwen. Barney liet drie kansen op een dubbel liggen en Van Gerwen brak hem voor 3-2, waarna MVG ook zijn eigen leg hield: 4-2. Van Barneveld had duidelijk zijn A-game in het hotel laten liggen en het groene monster raffelde de boel in rap tempo af: 7-2.

Raymond van Barneveld - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
Raymond van Barneveld - Michael van Gerwen (Bron: PDC)

Daryl Gurney (NIr) - Rob Cross (ENG)
Het begon spetterend, want de heren begonnen allebei met een 180, maar de rest van de door Cross gewonnen leg was maar matig. De Engelse wereldkampioen gooide heerlijk en werkte zich snel naar 3-1, maar Gurney wist van geen opgeven. Ondersteund door het Noord-Ierse publiek nam hij zelfs het heft in handen en met onder meer een 119-finish bracht hij met 6-5 alvast één zeker punt op de borden. Met twee 180's in de laatste leg stoomde hij voor het oog van zijn hoogzwangere vrouw nog even door, met een 7-5 zege als resultaat.

Daryl Gurney - Rob Cross (Bron: PDC)
Daryl Gurney - Rob Cross (Bron: PDC)

Simon Whitlock (AUS) - Peter Wright (SCO)
De heren verdeelden de eerste vier legs eerlijk, waarna Whitlock langzaam maar zeker wat afstand begon te nemen. In het weekeinde speelde Wright uitstekend, maar hij leek het wederom niet voor elkaar te krijgen en kwam op 5-3 achter te staan. Met een 124-finish en zijn tweede opeenvolgende twaalfdarter gooide Whitlock alvast een punt op het bord, maar Wright gaf nog niet op en gooide zich met shanghai-20 (single, triple, dubbel) naar 6-5. In de laatste leg wist de Schot zowaar een gelijkspel en dus een punt uit het vuur te slepen, waardoor de kans aanzienlijk is dat hij Judgement Night gewoon gaat overleven.

Simon Whitlock - Peter Wright (Bron: PDC)
Simon Whitlock - Peter Wright (Bron: PDC)