Geile foto's en liefdesbrieven voor 19-jarige massamoordenaar Florida

Nikolas Cruz wordt overstelpt met liefdesbrieven en hartstikke geile foto's van vrouwelijke leeftijdsgenoten, oudere vrouwen en in sommige gevallen zelfs mannen, voor veel 19-jarige jongens een soort droom. Eén klein detail: Cruz schoot vorige maand zijn oude high school in Parkland, Florida overhoop en vermoordde daarbij zeventien mensen.

Cruz zit uiteraard in de gevangenis, maar daar krijgt hij grote bergen fanmail, terwijl hij voor zijn slachtpartij nauwelijks vrienden had. "Ik heb het recht om om je te geven, Nikolas!", schrijft een vrouw uit Texas. "Je hebt zulke mooie ogen en de sproeten op je gezicht maken je zo aantrekkelijk", sopt een 18-jarige fan, waarbij ze haar brief versierde met hartjes en smileys.

Zo nu en dan worden er zelfs pikante plaatjes meegestuurd. Zo maakte een vrouw uit Chicago wat geile foto's in bikini en stuurde ze ook nog een plaatje mee van haar achterwerk, terwijl ze voorovergebogen staat. Een oudere besnorde man stuurde een wenskaart met een kat op de voorkant, en voegde nog wat foto's bij waarop hij in zijn witte Nissan uit 1992 zit, om Cruz daarmee op te vrolijken.

Advocaat Howard Finkelstein is ietwat overdonderd. "Het zijn echt bergen met brieven en kaarten. Ik ben veertig jaar advocaat en heb dit nog nooit meegemaakt. Elke verdachte of gevangene krijgt wel eens een brief, maar zoals dit? Nee." Overigens krijgt de verdachte moordenaar de brieven - en helaas voor hem ook de foto's - niet te zien, want vooralsnog zit hij in een isoleercel wegens kans op zelfmoord.

"We hebben hem een paar religieuze brieven voorgelezen, waarin men voor hem aan het bidden was en waarin men God vroeg om Nikolas te helpen bij het vinden van God. Fanbrieven willen en gaan we echter niet voorlezen, en foto's van nauwelijks geklede tienermeisjes gaan we hem al helemaal niet laten zien", aldus Finkelstein. 

De vraag van de dag: wat heb jíj allemaal moeten doen om naaktfoto's, liefdesbrieven en foto's van besnorde mannen in een oude witte Nissan te krijgen?

Update 21:40 uur
User DeniesSY weet de achtergrond allemaal iets beter te duiden. Ze doet (psychologisch) onderzoek naar de (straf)rechten van gevangen in Amerika en heeft daarnaast in dezelfde woonplaats gewoond.

Het gedrag van voornamelijk (jonge) tienermeisjes wijt zij aan het ‘Bonnie & Clyde Syndroom’ , een aandoening die zich vooral voordoet bij (jonge) vrouwen. Ze voelen zich seksueel aangetrokken tot een crimineel of massamoordenaar. Er zijn op internet talloze groepen te vinden waarin zulke ‘fans’ zich verenigd hebben.

Uit nieuwsgierigheid heeft DeniesSY zich bij één van deze groepen aangesloten. Dit om meer inzicht te krijgen in de gedachtegang van dit soort ‘gevangenisgroepies’. Het feit dat ze zelf in vrijheid leven terwijl hun lustobject in het gevang zit, geeft deze 'groupies' ook een bepaald gevoel van macht. Zij kunnen immers doen wat ze willen terwijl hun lustobject geen kant op kan. 

Toch zijn het niet alleen fans die zulke groepen joinen. Ook de vrouw die Cruz opving na de dood van zijn pleegmoeder, en zijn jongere broer die korte tijd heeft vastgezeten vanwege de moordpartij van Cruz, zijn lid van dezelfde groep als DeniesSY. Uit haar verhaal blijkt dat deze ‘fangroep’ inmiddels meer draait om het uitwisselen van informatie en updates over de zaak, dan over het aanbidden van Cruz zelf.