Verborgen gebedsruimte onder trap op Hogeschool Rotterdam

Op de Hogeschool Rotterdam is een gebedsruimte ontdekt, schrijft het AD. In de ruimte was zelfs een segregatiewandje geplaatst zodat de mannen niet het bijzijn van minderwaardig vrouwvolk hoefden te tolereren. Volgens de directie zouden er zelfs nog meer ‘informele stilteruimtes’ zijn.

Het zou gaan om een leegstaand hok onder een trap, dat tot 2015 als informele stilteruimte in gebruik was. Inmiddels heeft de school twee officiële stilteruimtes, maar omdat die voor meer doeleinden geschikt zijn heeft een deel van de studenten ervoor gekozen liever gesegrereerd te bidden.

"Wij gaan niet akkoord met het oneigenlijk gebruik van deze ruimte en het op eigen houtje plaatsen van een muur”, vertelt een woordvoerder. Ook benadrukt deze dat de scheidingswand tussen mannen en vrouwen in strijd is met de principes van de instelling.

Diverse studenten zijn superverontwaardigd. Voormalig student Fouad die in 2016 afstudeerde zegt dat iedereen op de Hogeschool ervan wist. 

Volgens verschillende verontwaardigde studenten was de Hogeschool Rotterdam wel degelijk op de hoogte van de gebedsruimte. Al jaren zelfs. "We ontvingen in mijn tijd zelfs mailtjes van het management waarin stond dat de naastgelegen toiletten netter moesten worden gehouden, omdat die werden gebruikt als wasruimte.

Ook stonden er vaak schoenen voor de deur. Ook student Joad beweert dat de school op de hoogte was en dat er zelfs een sleutelprocedure was geweest, waarbij studenten de sleutel konden krijgen als ze de schoolpas inleverden.