FOK! Wat een weer: zon en een enkele bui

Vandaag zijn er wolkenvelden, maar vooral in de kustgebieden is er ook geregeld ruimte voor de zon. Vanochtend valt er in het oosten al plaatselijk een lichte bui, in de loop van de dag komen er ook elders landinwaarts enkele buien tot ontwikkeling. De buien van vanmiddag kunnen plaatselijk vergezeld gaan van hagel en vooral in het zuidoosten mogelijk ook onweer. In de avond krijgen juist het zuidwesten en westen met enkele buien te maken. De middagtemperatuur wordt ongeveer 9°C. De west- tot zuidwestenwind is zwak tot matig. In de avond draait de wind geleidelijk naar zuidoost.

In de nacht van donderdag op vrijdag is het wisselend bewolkt en trekken enkele buien van zuidwest naar noordoost over het land. De minima lopen uiteen van 1°C in het noordoosten tot 5°C in het zuiden. De zuidoostelijke wind is zwak tot matig.

Morgen overdag zijn er naast perioden met zon ook enkele wolkenvelden. In het noorden kan overdag al een enkele bui voorkomen, elders blijft het dan nog droog. In de avond trekt een gebied met buiige regen het zuiden binnen en dit neerslaggebied bereikt het midden tegen middernacht. De maxima liggen tussen 8°C in het noordelijk kustgebied en 13°C in het midden en zuiden. De wind is zuidoostelijk, later oostelijk en matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer vooral in de avond vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Afgelopen week was het behoorlijk mistig  (Foto: Interpretatie)
Afgelopen week was het behoorlijk mistig (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!