Boom maakt rentree in Volta Limburg Classic

Lars Boom start zaterdag in de Volta Limburg Classic. De wielrenner van LottoNL-Jumbo ging drie weken geleden niet meer van start in de vijfde etappe van Parijs-Nice. Sindsdien reed hij geen wedstrijd meer.

Lars Boom
Lars Boom (Foto: LottoNL-Jumbo)

De 32-jarige Boom werd in januari geopereerd vanwege hartritmestoornissen. Het herstel naar wedstrijdniveau ging echter niet voorspoedig. Parijs-Nice was zijn eerste wedstrijd van het seizoen maar vanwege een verkoudheid stapte hij na de vierde etappe af. Vorige week maakte Boom bekend niet van start te gaan in de Vlaamse voorjaarsklassiekers.

“Ik ben blij dat ik weer op de fiets stap om te koersen. Het belangrijkste aan deze wedstrijd voor mij is om te kijken hoe het met mijn hartslag gaat”, aldus Boom. “Ik ben fit, maar kan tijdens extreme inspanningen nog niet het maximaal aantal slagen halen. Deze wedstrijd geeft daarvoor de volgende prikkel. Vorige maand heb ik op hoogtestage veel bergop gereden, dus daar ben ik op getraind. Ik wil vrij koersen en zien hoe het in de wedstrijd verloopt.”