Pröpper noemt samenwerking op Oranje-middenveld 'heerlijk'

Davy Pröpper kijkt met een positief gevoel terug op de interlandperiode. De middenvelder was belangrijk voor Oranje tegen Portugal.

Pröpper stond in Genève aan het begin van de aanval die resulteerde in de openingstreffer van Memphis Depay. De speler van Brighton & Hove Albion vormde het middenveld met Donny van de Beek en Georginio Wijnaldum. "De trainer heeft een kleine aanpassing in het systeem gedaan en ik denk dat het tegen Portugal heel goed uitpakte", zegt Pröpper tegen De Telegraaf.

"Er lag nu ruimte op het middenveld, omdat zij met twee spitsen speelden die niet heel graag achter hun tegenstander aanlopen. Daardoor kon een andere middenvelder of ik vrijkomen." Pröpper zei ook dat hij de samenwerking met Van de Beek en Vilhena 'heerlijk' vindt.

Dat het tegen Engeland niet goed liep, lag volgens de oud-PSV'er niet aan Wijnaldum en Kevin Strootman, die toen op het middenveld stonden. "Ze stonden in zo’n grote ruimte dat het moeilijk was om in de duels te komen. En als ze aan de bal kwamen, waren ze gesloopt door de afstanden die ze hadden moeten overbruggen."

Eind mei begint de volgende interlandperiode en Oranje oefent dan tegen Slowakije en Italië. "Ik blijf gewoon doen wat ik doe", zegt Pröpper over zijn speelkansen. "In de Premier League gaat het goed en gelukkig heb ik met het team nu ook iets moois kunnen neerzetten in Oranje. In mei merken we het wel wat de bondscoach in gedachten heeft."