Bondscoach Mexico:"Lozano heeft het potentieel om naar een grotere club te gaan"

De Mexicaanse bondscoach Juan Carlos Osorio gelooft dat PSV-aanvaller Hirving Lozano klaar is om een stap hogerop te maken.

Lozano stapte afgelopen zomer voor veertien miljoen euro over van Pachuca naar PSV en speelde dit seizoen tot dusver 28 wedstrijden voor de Eindhovenaren en daarin was hij zestien keer trefzeker en gaf hij tien assists. Met veertien doelpunten is hij mede-topscorer in de Eredivisie.

"Ik denk dat het vandaag heel gemakkelijk is om te zeggen dat Hirving in de basis moet staan van Mexico", vertelt Osorio tijdens een persconferentie. "Zo was het twee jaar geleden niet. Ik heb altijd gedacht dat het mijn verantwoordelijkheid is en ik pak het op om keuzes te maken en kritiek te leveren op basis van de resultaten. Ik herinner me toen we Hirving naar het nationale team haalden, voor veel mensen was hij een eenvoudige speler met veel snelheid."

"Op dat moment was Tecatito (Jesus Corona, red.) een van de weinige spelers die niet kon worden gepasseerd. Ik dacht altijd dat Tecate een van de beste spelers in de duels was, met zijn verandering van richting, vermogen om te draaien, zijn lage zwaartepunt. Ik dacht altijd dat Hiriving, met andere eigenschappen, exporteerbaar zou kunnen zijn. Vandaag de dag is het heel bevredigend en het maakt me erg gelukkig om te zien waar Hirving staat."

"We denken dat Hirving, zoals we twee jaar geleden dachten, het potentieel heeft om naar een grotere club te gaan en naar een competitie met meer geschiedenis, met respect voor PSV en de Eredivisie voor het geloven in ons talent en onze spelers."