Apple wil meer naar school met iPad

Vandaag heeft Apple een nieuwe 9,7-inch iPad aangekondigd. Deze nieuwe iPad is geschikt voor Apple Pencil. Daarnaast heeft het bedrijf nieuwe software ontwikkeld om leerkrachten en leerlingen te ondersteunen. Hiermee wil Apple de aanwezigheid van iPads als leermiddel op school verhogen.

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de populairste iPad voortaan ook geschikt is voor Apple Pencil en bovendien nog betere prestaties biedt. De nieuwe iPad heeft een groot Retina-display. Een A10 Fusion-chip en geavanceerde sensoren zorgen dat ook augmented reality door middel van de AR-Kit beter ondersteund wordt. De batterij gaat tot een hele dag lang mee. De ingebouwde Touch-sensor met hoge resolutie maakt het gebruik van een Apple Pencil mogelijk. Apple Pencil is voor het eerst geïntroduceerd bij iPad Pro. De prijzen beginnen bij € 359. De nieuwe iPad is voor scholen verkrijgbaar tegen een speciale korting.

Met de nieuwe iPad is er nieuwe schoolsoftware uitgekomen. ‘Iedereen is creatief’ is een nieuw, gratis lesprogramma waarmee leerkrachten voor vakken als tekenen, muziek, film of fotografie gemakkelijk in hun bestaande leerplan kunnen opnemen. Dit nieuwe programma is na het Apple initiatief 'Iedereen kan programmeren' het tweede lesprogramma van het bedrijf. Leerkrachten en leerlingen kunnen gebruikmaken van gratis apps als Pages, Numbers, Keynote, GarageBand, Clips en iMovie en natuurlijk alle andere iPad-apps uit de App Store.

Apple Schoolwerk is een nieuwe app waarmee leerkrachten taken kunnen aanmaken, de voortgang van leerlingen kunnen bijhouden en alles uit apps halen in de les. Schoolwerk bouwt voort op de Klaslokaal-app van Apple, die in scholen wordt gebruikt om iPads onderdeel te maken van de les. Met Schoolwerk en Klaslokaal kunnen zowel leerkrachten als administratie-afdeling de technologie van Apple inzetten op hun school. Een van de onderdelen in Schoolwerk is Opdrachten, waarmee je gemakkelijk taken kunt aanmaken en uitsturen. En je kunt ieder type materiaal eraan toevoegen, van weblinks tot pdf’s en documenten.

"Door creatief bezig te zijn raken kinderen veel meer betrokken bij de les. We zijn dan ook enorm trots dat we leraren kunnen helpen creativiteit in de les te stimuleren", aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. "Door de kracht van iPad, de creativiteit van Apple Pencil, meer dan een miljoen iPad-apps in de App Store, de uitgebreide lesprogramma’s in ‘Iedereen kan programmeren’ en ‘Iedereen is creatief’ en de unieke apps Klaslokaal en Schoolwerk bijeen te brengen, kun je leerlingen en scholen helpen technologie optimaal in te zetten in de les. We zijn ervan overtuigd dat dit aan het leertraject en creatieve proces een dimensie toevoegt die alleen Apple kan bieden."

Apple iPad met Apple Pencil (Foto: Apple)