'Ik ben Jezus en ik heb ingebroken bij de Pizza Hut'

De Verlosser is terug op aarde. Van alle mooie plekken die deze wereld te bieden heeft koos Hij overigens wel een opvallende: High Point, North Carolina, of all places. Althans, als we een man moeten geloven die daar de politie belde.

De lokale politie werd gebeld en de beller was duidelijk: "Ja met Jezus Christus, ik heb net ingebroken bij de Pizza Hut. Ik heb een raam gebroken, Jezus is hier, Hij is terug op aarde", klonk het duidelijk, waarna de agent aan de telefoon even bevestigde dat de man niet bij de Pizza Hut werkzaam was.

"Nee, ik heb net ingebroken en heb een pizza gegeten. Ik ben Jezus", sprak de Messias. Hij antwoordde nog eens dat hij Jezus heette, waarna de agent om zijn achternaam vroeg: "Christus." Oom agent was toch wel benieuwd naar het uiterlijk van de beste man, die ook daar weinig twijfel over liet bestaan: "Ik zie eruit als Jezus, hoe zou ik er anders uit moeten zien?"

"Ik ben Jezus en ik kan doen wat ik wil, ik ben de Judassen op aarde zat en we gaan de aarde opschonen. Ik kom uit de hemel, meneer", klonk het duidelijk. "U heeft een pizza gegeten?", vroeg de agent nog: "Ja, en ik heb een Mountain Dew gedronken." Wapens had Jezus in elk geval niet bij zich: "Ik ben niet gewelddadig meneer. Ik ging kapot van de honger. Mensen hebben me zo gemeen behandeld."

Uiteindelijk bleek het toch niet om de Zoon van God te gaan, maar om de 46-jarige Richard Lee Quintero. Aan de telefoon gaf hij uiteindelijk aan dat hij met psychische problemen kampt, zo lijdt de arme man aan schizofrenie. Op het moment dat de politie arriveerde werkte de vriendelijk klinkende man keurig mee, zodat hij zonder problemen ingerekend kon worden. Hij wordt aangeklaagd wegens inbraak.

Veel mensen reageerden op het verhaal met gemengde gevoelens: aanvankelijk vond men het vooral grappig, maar nadat bleek dat het om een man met serieuze klachten gaat, zoals schizofrenie, sloeg dat vooral om in medelijden. Hieronder is een kort fragment te horen, voor de uitgebreidere versie kun je hier terecht.