Miljoenencontract voor honkballer zonder MLB-ervaring

Honkballer Scott Kingery heeft een flink contract getekend bij de Philadelphia Phillies. De 23-jarige tweede honkman heeft getekend tot en met 2023 en is daarmee verzekerd van minstens 24 miljoen dollar aan salaris.

Het contract is opvallend, want Kingery heeft nog geen inning gespeeld in de MLB. Na zijn carrière bij zijn high school werd Kingery aanvankelijk door geen enkel college-team gekozen, maar na veel brieven gestuurd te hebben mocht hij zich toch bij de universiteit van Arizona melden.

Daar groeide Kingery uit tot een speler met veel potentie en in 2015 kozen de Phillies hem in de draft, waarna hij geruime tijd in de minor leagues speelde. Daar was hij vorig jaar zeer indrukwekkend en dat leverde Kingery nu een fraai contract op.

Voor de jaren na zijn contract ligt ook al een som geld klaar: dertien, veertien en vijftien miljoen dollar voor 2024 tot en met 2026. Het enige andere vergelijkbare contract is dat van Jonathan Singleton bij de Houston Astros: hij tekende voor tien miljoen, maar heeft zijn belofte in de afgelopen jaren geen moment waar kunnen maken.