Snookeraar O'Sullivan wint Players Championship

Snookeraar Ronnie O'Sullivan heeft zondag het Players Championship snooker gewonnen. De 42-jarige Engelsman was in Wales in de finale met 10-4 te sterk voor zijn landgenoot Shaun Murphy.

Murphy begon goed aan de finale met een break van 93. Daarna liep O'Sullivan uit naar een 6-2 voorsprong via breaks van 54, 50, 65 en 69. Murphy sloot de middagsessie af met een break van 77. In de avondsessie begon O'Sullivan met een break van 93, maar in het volgende frame kwam Murphy sterk terug met een break van 137, de hoogste van de finale. In de volgende drie frames had Murphy geen antwoord meer op het spel van 'The Rocket' en de 42-jarige Engelsman sloot de finale af met breaks 54, 76 en 85. 

Voor O'Sullivan was het alweer zijn vijfde rankingtoernooi van het jaar. Eerder won hij al het English Open, het Shanghai Masters, het UK Championship en de World Grand Prix. De 42-jarige Engelsman speelde dit seizoen tien rankingtoernooien en won er dus de helft van. O'Sullivan staat nu op 33 rankingtitels in 46 finales. Alleen Stephen Hendry doet het beter met 36 titels.