Familie Cruijff is het zat: "Het is respectloos"

De familie van Johan Cruijff is niet te spreken over het feit dat het stadion van Ajax nog steeds niet naar de legendarische nummer 14 is vernoemd.

Dat liet Carole Thate, general manager van World of Johan Cruyff, zaterdagavond weten in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. "Ik heb tot nu toe geen positieve signalen gehoord. Heel teleurstellend." Vandaag (zaterdag) is het precies twee jaar geleden dat Johan Cruijff op 68-jarige leeftijd overleed aan longkanker.

In de volksmond wordt de Amsterdam ArenA al enige tijd de Johan Cruijff ArenA genoemd, maar van een officiële naamsverandering is nog steeds geen sprake. Ajax, de gemeente Amsterdam en de directie van de ArenA kunnen maar niet tot een akkoord komen. Thate noemt het 'respectloos' en ze sluit niet uit dat de nabestaanden van Cruijff het verzoek zullen neerleggen om geen naamswijziging door te voeren.

"Je moet ervoor waken dat de familie niet zegt: 'ja, jongens, graag of niet'. Maar we hopen natuurlijk dat het niet zover zal komen." Dat er geen schot in de zaak zit, lijkt vooral te komen door financiële belangen. "Voor hem was Ajax een vierde kind. Daarom raakt het de familie des te meer dat het niet lukt om die arena naar Johan te vernoemen."