Hattrick Semedo houdt Fortuna in titelstrijd na snelle achterstand

Fortuna Sittard heeft prima zaken gedaan wat betreft het levend houden van de titelkansen in de Jupiler League. Daar leek het aanvankelijk niet op, want de bezoekers van SC Cambuur schoten als een speer uit de startblokken.

Fortuna had te kampen met flink wat afwezigen en dat was te merken. Matthew Steenvoorden en Ricardo Kip zetten de Friezen al binnen tien minuten op 0-2, maar Fortuna herstelde zich. Nog geen tien minuten later had Lisandro Semedo twee keer het doel gevonden en stond het weer gelijk, waarbij de gelijkmaker wel uit een volgens sommigen dubieuze penalty kwam.

Cambuur-keeper Steven Cummins voorkwam kort na rust de hattrick van Semedo, maar toch kwam die winnende treffer er nog. Ook dit keer scoorde de spits uit een penalty, waardoor Fortuna op 59 punten uit 31 wedstrijden komt. Dat zijn er twee minder dan N.E.C. Nijmegen, dat thuis niet verder kwam dan 1-1 tegen De Graafschap. Ook Jong Ajax staat op 61, maar de Amsterdammers hebben nog een wedstrijd te gaan.