De Bruyne over tackles: "Op m'n tanden bijten en weer door"

Kevin De Bruyne hekelt de felle tackles die hij soms in de Premier League te verduren krijgt, maar hij beseft ook dat dat bij het voetbal hoort.

Manchester City is dit seizoen bijna onverslaanbaar in Engeland en sommige tegenstanders gebruiken alle middelen om de ploeg af te stoppen. "Ik snap echt niet wat de tegenstander denkt. Je kan toch ook aan een shirt trekken. Veel effectiever en minder gevaarlijk dan een tackle. Het begint soms te frustreren", zei hij al eens.

Inmiddels heeft hij de tackles wel geaccepteerd, zo zegt de Belgische middenvelder in Het Belang van Limburg. "Ik heb niet het gevoel dat ik opgezocht wordt door mijn tegenstanders. Tackles zijn nou eenmaal onderdeel van het voetbal. Ik huil niet als ik weer geraakt wordt. Ik bijt op mijn tanden en ga door, met of zonder pijn. Voetbal is een contactsport."

Overigens wil De Bruyne niet meer worden vergeleken met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. "Het is onmogelijk om mij met hen te vergelijken. Onze posities zijn compleet verschillend", aldus de 26-jarige spelmaker. "Ze spelen in de aanval en scoren tien keer meer dan ik. Als ik tien goals maak in een seizoen, maken zij er honderd. Maar ik heb ook andere taken op het veld."