Kickbokskampioen Verhoeven wil dit jaar nog tegen Hari

Kickbokskampioen Rico Verhoeven wil in september al tegen Badr Hari vechten en het liefst ergens in Nederland. Dat zei hij vrijdag tijdens een interview met BNR-Nieuwsradio.

'Badr kwam met een boodschap na zijn laatste wedstrijd en zei: er zit een rematch aan te komen,' aldus de 28-jarige zwaargewicht kickboksen. 'Laat ik wat duidelijkheid verschaffen met een datum en een locatie: september, ergens in Nederland.'

In december 2016 vochten beide kickboksers al eens tegen elkaar in Oberhausen. Verhoeven won toen in de tweede ronde, door opgave van Hari vanwege een armblessure. Hari vocht dit jaar tegen Hesdy Gerges, een kwalitatief teleurstellende partij, die gewonnen werd door de Marokkaanse Nederlander. Ook Verhoeven won zijn laatste partij, tegen de Marokkaanse Belg Jamal Ben Saddik, tijdens een zinderende partij in een uitverkocht Ahoy.

Zowel het management van Hari als Hari zelf heeft nog niet gereageerd op de uitnodiging van Verhoeven, maar eerder dit jaar liet trainer Mike Passenier zich ontvallen dat de Amsterdam ArenA hem wel een mooie locatie lijkt voor het gevecht tegen Verhoeven.