'Twente krijgt enorme naheffing en geldboete'

FC Twente moet twee miljoen euro betalen aan de Belastingdienst. Er zou belasting zijn ontdoken bij de aankoop van Dusan Tadic.

Volgens de fiscus hebben bestuursleden van FC Twente de zaakwaarnemer van Tadic 1,8 miljoen zwart uitbetaald. Op die manier hebben ze belasting ontdoken, schrijft NRC Next. Twente ziet geen grond voor een naheffing, maar de club heeft al wel een boete van 250.000 euro geaccepteerd. Dat blijkt uit een gepubliceerd vonnis van de KNVB over een conflict tussen Twente en Tadic' zaakwaarnemer.

De belangenbehartiger van de speler eiste tweemaal ruim 1,8 miljoen euro aan commissie toen Tadic in 2014 voor ruim dertien miljoen euro naar Southampton vertrok. De bedragen werden overgemaakt naar het bedrijf van de zaakwaarnemer. Het is niet duidelijk of hij die bedragen zelf heeft doorbetaald aan Tadic.

FC Twente hield al rekening met een forse aanslag van de Belastingdienst. De Tukkers hadden daarvoor 5,9 miljoen euro gereserveerd. In de Eredivisie bezet Twente momenteel de laatste plaats. Op zondag 1 april speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo.