Mollema schrijft tweede etappe van Coppi e Bartali op zijn naam, Eenkhoorn verliest leiderstrui

Bauke Mollema heeft de tweede etappe van de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali gewonnen. De Nederlander van Trek Segafredo was na 130 kilometer de snelste van een groepje van vijf renners. In eerste instantie was ook Koen Bouwman daarbij, maar kwam in de slotfase ten val. Pascal Eenkhoorn verloor in de etappe naar Sogliano al Rubicone zijn leiderstrui aan Diego Rosa van Team Sky.

Zes renners kregen in het begin van de etappe de ruimte van het peloton: Brice Feillu (Fortuneo-Samsic), Patryk Stosz (CCC Sprandi Polkowice), Tyler Williams (Israel Academy), Marco Minnaard (Wanty Groupe Gobert), Sebastien Delfosse (WB Aqua Protect Varanclssic) en Calvin Watson (Aqua Blue Sport). Ze kregen een voorsprong van maximaal drie minuten.

In de finale reden de renners een lokaal parcours met daarin een stevige klim, de Ville di Monte Tiffi, van 4,4 kilometer aan 7,6%. In de eerste van de drie rondes moest Stosz en Delfosse lossen in het peloton. In het peloton moest Eenkhoorn lossen en werd duidelijk dat hij zijn leiderstrui niet kon verdedigen.

In de laatste plaatselijke ronde werd de andere vluchters teruggepakt door een uitgedund peloton. Op de laatste beklimming van de Ville di Monte versnelde Richard Carapaz en kreeg een zestal renners met zich mee met onder meer de Nederlanders Bouwman en Mollema. Met nog twee kilometer van de finish koos Bouwman voor de aanval en de renner van LottoNL-Jumbo had een gaatje op de rest, maar kwam ten val. In de sprint was Mollema de sterkste van het overgebleven vijftal.