Henk Bres gekozen in gemeenteraad Den Haag

Henk Bres gaat aan de slag als gemeenteraadslid van Den Haag. De 'Ras-Hagenees' kreeg als lijstduwer van de PVV 1802 voorkeursstemmen. Dat blijkt uit de officiële uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag.

De 65-jarige Bres kreeg ook de stem van PVV-partijleider Geert Wilders. Bres, bekend van zijn deelname aan televisieprogramma's als Kopspijkers, Big Brother en Waku Waku, heeft tegen zijn management gezegd dat hij zijn zetel zal innemen. Onlangs werd hij als columnist bij weekblad De Posthoorn weggestuurd vanwege omstreden uitlatingen op Twitter.

Ook oud-zwemmer Maarten van der Weijden komt in een gemeenteraad. Inwoners van Waalwijk konden stemmen op de olympisch kampioen op de 10 kilometer in 2008. Van der Weijden deed als lijstduwer voor de VVD mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Acteur en presentator Marc Klein Essink (VVD, Waterland), cabaretier Vincent Bijlo (Perspectief 21, Bunnik), oud-voetballers René Eijkelkamp (Gemeentebelangen Dalfsen) en Lex Schoenmaker (CDA, Den Haag) en darter Raymond van Barneveld (Groep de Mos, Den Haag) kwamen niet in de raad.

Henk Bres gekozen in gemeenteraad Den Haag
Henk Bres gekozen in gemeenteraad Den Haag (Foto: BuzzE)